FAITH

A Kedvenc Bibliám
- kivállasztott Biblia források -

Családunk aktív tagként működik közre úgy a Vankouveri Katolikus Templom mint a Vankouveri első Református Egyház (Kálvin) közösségeiben.
Bibliával kapcsolatos ismereteinket úgy ezen közösségekben mint a médián keresztűl mint különböző Bibliák elolvasása során szereztük be.

A kiválasztott Biblia szelekciók, több "klasszikusnak" nevezhető Biblia elolvasása során jött létre, melyek listája: Melyekhez összehasonlításképpen a következők is fel voltak használva:
Bár a Bibliák mind többé-kevésbé külömbőznek egymástól, mindegyik központi kérdése az közötti viszonnyal, kapcsolattal és erkölcsi életnormákkal foglalkozik, ...
...mégis mindegyik egy kicsit más!

Olyan mintha különböző hangszerekkel játszanánk el ugyanazt a szép melódiát!

Így hasonlóan ahhoz, hogy egy zenei rememkmű úgy tudunk igazán megimserni, hogyha minden hangszerrel eljátszuk azt külö-külön meg zenekarban...
...így a Biblia üzenetét és mondanivalóját is jobban megértjük, ha külön-külön meg egyszerre többet is egyidőben olvassuk el.

Az élvezet mellett a több hangszerbő is hallot melódia pontosabbá teszi azt, és ha egyik-másik hangszer (Biblia fordítás) egy kicsit torzitana is, együtt teljes pontossággal megadják azt.
A további lapokon található Biblia fejezetek egy ilyen szimfonikus élményt próbál nyújtani, bemutatva többet is párhuzamosan a saját szavakkal formált változattal együtt!

Jó éezetet kívánunk hozzá!